Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος

Νευροφυσιoλόγος - Γενετιστής

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος είναι από τους κορυφαίους επιστήμονες παγκοσμίως στον τομέα της γενετικής και της μοριακής βιολογίας, με τεράστιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο και πλήθος διακρίσεων.

Ειδικεύτηκε στη γενετική από τον επιφανή Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης K.-H. Matzura και στη Νευροφυσιολογία από τον διακεκριμένο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου, M. Zimmerman.

Είναι Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, ενώ έχει συνεργαστεί ερευνητικά και επιστημονικά με νομπελίστες στο χώρο της ιατρικής και της βιολογίας. Συνεργάστηκε επί 3 χρόνια με τον Carlos Cordon Cardo διακεκριμένο επιστήμονα για τις έρευνές του σε διάφορους τομείς.

Ο Δρ. Γεωργακόπουλος έχει δραστηριοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στα πεδία της βιοτεχνολογίας, της μοριακής διάγνωσης, της νανοβιοτεχνολογίας και των μοριακών εφαρμογών. Είναι κάτοχος 17 εθνικών και διεθνών πατεντών και έχει βραβευθεί με πολυάριθμα εθνικά και διεθνή βραβεία.

Στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας ίδρυσε και οργάνωσε την Μονάδα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, όπου ανέπτυξε ιδιαίτερη δραστηριότητα με την εκτέλεση 5 ερευνητικών προγραμμάτων, στον επιθηλιακού τύπου καρκίνο και στη δυνατότητα πρώιμης διάγνωσης της μικρομεταστατικής νόσου σε καρκίνους επιθηλιακών οργάνων.

Διεύθυνε την εταιρεία Acrogenomics Inc, εισηγμένη στον χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με ενασχόληση σε θέματα γενετικής και νανoτεχνολογίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας στόχευσε στην ανάπτυξη νανοσωματιδίων και την ταυτοποίηση των ιδιοτήτων τους για τη χρήση τους σε κλινικές εφαρμογές.

Το 2008 ανέλαβε τη διεύθυνση του συστήματος ποιότητας βλαστοκυττάρων του ομίλου Υγεία.


Νευροφυσιoλόγος - Γενετιστής


Μονάδες υγείας


Κέντρο Λειτουργικής Εφαρμοσμένης Γονιδιωματικής
  • Σκουφά 2, Αθήνα 106 73, Ελλάδα
Στο FGA Center παρέχουμε την ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή που απαιτεί το μοναδικό προφίλ του κάθε ανθρώπου. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι μηχανισμοί εκείνοι που επιδρούν και επηρεάζουν τη γενικότερη βιολογική κατάσταση του οργανισμού του.